Duurzaamheid

Wij zijn er van overtuigd dat we zuinig moeten zijn op dat wat we hebben. Onze aarde is het meest bijzondere systeem dat er bestaat en daarom proberen we op De Johanneshoeve met deze aarde om te gaan als rentmeesters. Niet omdat we het thema ‘duurzaamheid’ willen gebruiken als verkooppraatje, maar omdat we het belangrijk vinden dat ons nageslacht net zo kan genieten als wij doen van deze bijzondere plek. Een aantal voorbeelden hoe wij zuinig omgaan met de aarde:

  • De temperatuur wordt geregeld door middel van aardwarmte
  • Onze hotelkamers worden warm gehouden door een pelletkachel
  • Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden
  • Zoveel mogelijk lokaal inkopen
  • Weinig tot geen bestrijdingsmiddelen toepassen
  • De natuur benutten om ongemakken te verwijderen. Bijvoorbeeld: vogels aantrekken om de processierups te bestrijden,
  • Insecten aanhalen door het plaatsen van insectenhotels en wilde bloemen
  • Wij doen ons best om bovenstaande en meer zoveel mogelijk toe te passen. Echter ook bij ons gaat wel eens iets mis. Wij streven ernaar om samen met u als onze gast bewust om te gaan met de wereld, zodat iedereen hier elke dag weer van kan genieten.
Dutch Cuisine

De Johanneshoeve  mag zich Dutch Cuisine-restaurant noemen. Dit betekent dat wij een samenwerkingsverband zijn aangegaan om de Nederlandse keuken en eetcultuur te promoten.

Een mooi streven! Want de Nederlandse eetcultuur verdient wat ons betreft een herwaardering. Deze rijke keuken, die zich van oudsher kenmerkt door zijn gezonde, creatieve en duurzame gerechten past helemaal bij [naam restaurant].

U vindt daarom op onze menukaart altijd minimaal één gerecht dat helemaal voldoet aan de principes van Dutch Cuisine. Een (h)eerlijk gerecht dat vooral bestaat uit lokale seizoensgroenten. Waarbij gekookt wordt zonder enige kunstmatige toevoeging, met zo min mogelijk dierlijke producten en volgens de beginselen van ‘kop tot staart’ en ‘no waste’. Goed dus voor mens, dier en milieu. En vooral heel erg smakelijk! Komt u proeven? Wij vertellen u graag de verhalen achter onze Dutch Cuisine gerechten!

'Lees hier DUTCH CUISINE KRANT'

                                                                                        Kijk voor meer informatie op www.dutch-cuisine.nl