Over de Johanneshoeve

Ontdek meer over het ontstaan, het duurzaam ondernemen en de heerlijke krentenwegge van de Johanneshoeve.

De Schipper Krentenwegge wordt volgens oud familierecept gebakken op de Johanneshoeve. Inmiddels bakken we gemiddeld één keer in de week krentenwegge. Wanneer u ook zo'n heerlijke krentenwegge wilt, kunt u deze bestellen via onze site www.bakkerijschipper.nl. Op deze website vindt u meer informatie over de geschiedenis van de bakkerij en de krentenwegge  Wanneer u niet in de buurt woont, is het uiteraard ook mogelijk om de krentenwegges naar u toe te zenden. U vindt onze webshop om onze krentenwegges te bestellen. Voor speciale wensen kunt u altijd contact op nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon. 0546-659115

De Krentenwegge

Vooral in Twente en omstreken is de Krentenwegge een begrip. Van oudsher behoord het geven van een Krentenwegge bij de geboorte van een kind tot de traditie in het oosten van Nederland. Ook tegenwoordig is de typische smaak van de Krentenwegge nog geliefd bij veel mensen. Een krentenwegge is gevuld met krenten en speciale kruiden en specerijen die de typische smaak naar voren laten komen. In vergelijking tot een normaal krentenbrood is een krentenwegge gevuld met meer krenten, waardoor de smaak voller en smeuïger wordt. 

Schipper Krentenwegge

Op de Johanneshoeve wordt sinds jaren weer de overheerlijke Krentenwegge van Bakkerij Schipper uit Vriezenveen gebakken. Eerder werd deze Krentenwegge gebakken door Bakker Coen Schipper in Vriezenveen, maar wegens omstandigheden moest hij stoppen met het bakken van brood, koek en andere lekkernijen zoals de bekende Schipper Krentenwegge. Inmiddels zijn André Schipper, van de Johanneshoeve, en Coen Schipper weer begonnen met het bakken van de Schipper Krentenwegge. Voor velen uit de omgeving van Vriezenveen staat deze krentenwegge bekend om zijn volle smaak. U kunt de wegge kopen op de Johanneshoeve. Ook is het mogelijk om de Schipper Krentenwegge via deze website te bestellen. 

 Lees hier een artikel over onze krentenwegge.