Over de Johanneshoeve

Ontdek meer over het ontstaan, het duurzaam ondernemen en de heerlijke krentenwegge van de Johanneshoeve.

Bij de Johanneshoeve wordt veel geinvesteerd in duurzaamheid.

Duurzaam ondernemen is niet alleen rekening houden met het hier en nu maar ook met toekomstige generaties. Zodat ieder die nu leeft een goed bestaan kan hebben, zonder dat de bronnen voor de toekomst worden uitgeput.

Energie besparen

Bij de Johanneshoeve wordt zoveel mogelijk gelet op het zuinig omgaan met energie. Het gebruik van lichtsensoren, spaarlampen, zuinige douchekoppen, ledverlichting en energiezuinige apparatuur.

Aardwarmte

Alle ruimtes in de Johanneshoeve worden verwarmd door een aardwarmtebron. Met dit systeem wordt de CO2-productie ten opzichte van een traditioneel systeem enorm gereduceerd. Er wordt geen gas gebruikt, dus er wordt bespaard op fossiele brandstoffen.

Een ander groot voordeel van dit systeem is dat ’s zomers de ruimtes gekoeld worden. De buitenschil van de ruimtes is geïsoleerd, voldoet aan de laatste eisen van brandveiligheid en HR ++ glas is gebruikt.

Hout pellet kachel

De hotelkamers worden gestookt op palletbrokken.  Een duurzame verbranding van kleine houtkorrels.  

Streekproducten

In de maaltijden die u tijdens het verblijf bij de Johanneshoeve kunt nuttigen, worden zoveel mogelijk streekproducten verwerkt.

Afval scheiden

De Johanneshoeve kiest voor een duurzaam afvalbeleid. Het afval word gescheiden verzameld en wordt gescheiden aangeboden aan de vuilstortdiensten.